Originele Kinderfeestjes

10 ideeën voor kinderfeestjes in thema!

10 ideeën voor kinderfeestjes in thema!

Je zoon of dochter is binnenkort jarig, maar je hebt nog geen idee hoe je het verjaardagsfeestje kan inkleden. Je kleinkinderen komen een weekend logeren en je wil iets heel bijzonders voor hen doen. Je organiseert een kerstfeestje voor de kinderen uit de buurt en je wil het extra leuk maken. Je kinderen willen dolgraag hun vriendjes voor een super-de-luxe slaapfeestje uitnodigen en hopen op een tof festijn. Kortom, een indrukwekkend feestje neerzetten is niet altijd even makkelijk, maar met deze 10 thema-ideeën voor originele kinderfeestjes kom je al een heel eind!

1. Superhelden

Superhelden zijn IN. Zowel jongens als meisjes verkleden zich graag in hun favoriete held. Van Mega Mindy tot Superman, van de Batman tot Wonder Woman… bij dit originele superhelden kinderfeestje kunnen ze zich uitleven als held die de wereld redt.

2. Circus en magie

Magie en goocheltrucs maken kinderen nieuwsgierig. Een circus thema is dus altijd een schot in de roos. Wil je het kinderfeestje nog extra origineel maken? Nodig dan een goochelaar uit om de kinderen op het puntje van hun stoel te zetten. Of wat denk je van een clown die met zijn grappen en grollen een lach tovert op ieder gezicht?

3. Jurassic Parc

Dinosaurussen mogen dan wel uitgestorven zijn, in de verbeelding van kinderen zijn ze springlevend! Originele dinosaurus kinderfeestjes zijn altijd al een hit geweest. Wedden dat jouw grootouders ook al helemaal in de ban waren van deze mysterieuze dieren?

4. Kunst en knutselen

Een heerlijk thema om kinderen hun innerlijke Van Gogh boven te laten halen! Van een origineel kinderfeestje gesproken! Een witte outfit voor ieder kind met bijhorende textielverf, schildersezels à volonté, immense muur- en vloertekeningen en kliederen maar!

5. Detective mysterie

Kinderen transformeren tijdens dit feestthema in een echte Sherlock Holmes. Mysterieuze zoekopdrachten, onopgeloste raadsels, geheimzinnige clues… samenwerkend als een echt team van detectives komen ze tot het eindspektakel van dit originele kinderfeest!

6. Cowboys en indianen

Het Wilde Westen kan de borst maar nat maken, jouw cowboys en indianen zijn onderweg! Dit heerlijk originele kinderfeest is een geweldig idee voor stoere cowgirls en actieve indianenjongens. Haal de bezemstelen maar alvast boven!

7. Ridders, jonkvrouwen en drakentemmers

Een Middeleeuws festijn is de droom van ieder kind. Van riddergevechten tot het temmen van de stoerste draken. Dit originele kinderfeestjes thema is het ideale genietmoment van al die koene ridders en romantische jonkvrouwen. En wie weet komt Merlijn de Tovenaar zijn toverkunsten wel tonen.

8. De ruimte in!

Sterren, planeten, meteorieten, ruimteschepen, aliens… een heerlijke combinatie van allerlei mega-interessante en originele kinderfeest avonturen! Bouw samen een echt spaceship en ga op ontdekkingstocht naar nieuwe werelden en wilde ervaringen.

9. Schip ahoi, maatjes!

Mysterieuze, coole piraten spreken bij veel kinderen tot de verbeelding. Heerlijke spelletjes als “spring eens van die plank af”, “voeder de haai” en “zoek de schat” vormen een heerlijke combinatie met prachtige decoraties in de vorm van onbewoonde eilanden en piratenschepen. Gun je kind een origineel kinderfeest in heus piratenthema.

10. Over the rainbow

Naar inspiratie van het prachtige lied, zweven kinderen tijdens deze soort originele kinderfeestjes naar fantasiewerelden aan de andere kant van de regenboog. Bonte kleuren als rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo en violet spelen de hoofdrol, fantasierijke figuren als elven, kabouters en aardmannetjes nemen de leiding voor hun rekening. Dompel je onder in een kleurrijke wereld.

Terug naar blog