De leukste ideeën voor moederdag en vaderdag

De leukste ideeën voor moederdag en vaderdag

Heb jij ook een ouder uit de duizend die smacht naar een dagje   bepamperingen? Of zijn de kids en jij zonder twijfel the most lucky bastards in the world met een vader- en moederfiguur als die van jullie? Ja? Lees dan zeker verder.


Want binnenkort komen die feestdagen eraan waarop jij de personen die de laatste maanden ondanks alles alle ballen in de lucht hebben gehouden, eens goed kan verwennen en kan tonen hoe graag je hen wel ziet. En dit jaar mag dat eens op een extra speciale manier. Dus waarom niet gaan voor een totaalpakket waarbij zowel jij – want ja hoor, iedereen weet dat jij een handje hebt toegestoken - als je kids kunnen scoren?

Een totaalpakket?
Wel, met totaalpakket bedoelen we een totaalervaring waarbij je een zelfgemaakte en gepersonaliseerde kaart, een zoetigheid die zorgt voor een ‘Mah, zo mooi!’, een ervaring met een surplus die menig moeder- of vaderhartje laat smelten en een gift die zorgt dat papa’s en mama’s slapen als een roosje, met elkaar combineert.

Extra benieuwd geworden? Lees hieronder dan hoe je te werk kan gaan. 

1. De gepersonaliseerde woordzoekerkaart 

DIY is het nieuwe perfect. En zeker als je deze kaart bekijkt. Want neen, dit jaar eens geen typisch roze kaart met hartje slash kaartje met hemd en strik en voorzien van een BEST MOM /BEST DAD- opschrift. Neen, dit jaar ga je voor groot, groter en grootst en dan wel met een persoonlijke woordzoekerkaart. 

HOW TO

Ga na welke woorden de moeder- of vaderfiguur typeren en schrijf deze op. Kies niet te veel lange woorden want dat bemoeilijkt het maken van de woordzoeker. Maak vervolgens in Word een woordzoeker waar je alle zoekwoorden in aanbrengt. Geef alles een mooie kleur en voorzie de woordzoeker van een vrolijke achtergrond (je kan dit op Pinterest vinden). Druk af op een mooi kartonpapier, knip uit, voorzie van een extra potloodje en dan is het van afgeven geblazen.

2. Naamkoekjes voor mama of papa

Mama’s en papa’s snoepen graag, maar meestal moeten ze dit stiekem doen als de kindjes even niet opletten. Maar niet bij deze koekjes. Deze beauties mogen ze eens ongegeneerd verorberen. Want deze zijn speciaal voor hen gemaakt.

HOW TO

Maak met koekjesdeeg (hou je van easy peasy, kies dan een geprepareerd pak) de letters van de woorden mama of papa, bak de koekjes af in de oven en werk af met gesmolten en gekleurde witte chocolade en sprinklers. Pak de koekjes vrolijk in een doosje in. 

Zorg wel voor 2 versies, want niets zo frustrerend als koekjes die breken net voor je ze zal afgeven. Oh ja, en wil je gekleurde witte chocolade? Dan moet je vloeibare kleurstof gebruiken (je vindt deze o.a. bij Aveve).

3. Persoonlijke tussenspray 

Huuray to kussenspray: het zorgt voor rust in je hoofd, verminderde spanning en een betere slaap. Who can say no to that? Uitgeputte mama’s en papa’s zeker niet. En uitgeruste ouders zijn blije ouders! Het is hier dus van win-win.

BENODIGDHEDEN

  • een klein sprayflesje (verkrijgbaar bij de apotheek of bij Hema)
  • een pipet
  • 12 druppels biologische etherische olie (je vindt deze bij Di, Dille & Kamille, grootwarenhuis …)
  • 10 ml vodka of pure alcohol
  • 90 ml gedistilleerd water (warenhuis)

Kleine tip wat de geurolie betreft. Wil je een betere ademhaling, ga dan voor een combinatie van munt en eucalyptus. Wil je eerder gaan voor een meer rustgevende werking, ga dan voor jasmijn of lavendel. Wil je geen van beiden? Ga dan gewoon voor de favoriete geur van mama of papa.

HOW TO

Voeg geurolie en wodka samen en schud even. Te straffe geur? Voeg wat meer wodka toe. Ruik je maar weinig? Voeg nog wat druppels geurolie toe.

Klaar? Voeg dan het gedistilleerd water toe. Afwerken met een mooi labeltje en klaar is kees!

4. Filmavondje met complimentenpopcorn

Organiseer om de dag af te sluiten een filmavond, waarbij de persoon die in de bloemetjes staat kiest wat je zal zien. Pure luxe voor ouders met kinderen! Maar dat is niet alles. Want net voor je begint te kijken, overhandig je, samen met een echte pot popcorn, ook de ingepakte DIY complimentenpopcorn. Twee maal pret!

HOW TO

Je koopt enkele gele papieren en knip hier vierkantjes uit. Maak deze niet te klein want je moet er nog iets op kunnen noteren. Schrijf op elk vierkant een complimentje of iets dat je apprecieert aan de mama of de papa. Verfrommel tot een bolletje zodat dit op een gepofte maiskorrel lijkt. Vul een popcornpot (je vindt deze onder andere bij Casa) met deze papiertjes en pak mooi in. En ja hoor, moeder/vaderdagpoints? In the pocket!

 

Nood aan knutselinspiratie en leuke ideeën voor (kinder)feestjes? Volg Festiviti en onze Festiviti-community! 

Terug naar blog