Festiviti Community

De leukste lunch op school: feest in je brooddoos!

De leukste lunch op school: feest in je brooddoos!

Het schooljaar is opnieuw gestart. Een start die ook inhoudt dat je als ouder opnieuw omschakelt naar de huiswerk- en brooddozen maken modus. En net deze laatste zorgt er vaak voor dat je met je handen in je haar zit. Want dilemma dilemma … wat ga je nu weer in die brooddoos proppen? 

Maar niet getreurd!

Want Vanessa van Nooitgedachtland.be en Festiviti gingen voor jou op zoek naar brooddoosjesfeestjes. Feestjes bestaande uit brooddozen die je doen glimlachen en watertanden tegelijkertijd. De soort brooddozen die je op Pinterest vindt en waarvan je denkt: ‘Merde, hoe zielig zijn mijn boterhammen met hesp!’. Yep, die soort.

En die zetten we hieronder graag voor jou even op een rijtje.

1. DE JAPANS GEÏNSPIREERDE BROODDOOS

Ga voor lychee/muntwater en een brooddoos gevuld met sushi, gesneden radijsjes, komkommers, zeewierblaadjes en kroepoek. Wil je wat betreft je tien/vieruurtjes ook in thema blijven, opteer je best voor lychees en Pokémonkoekjes. Hoeft dit niet? Dan kan je deze brooddoos ook aanvullen met een carré confituur met een gedroogde vruchtensalade en een fruitsalade van appeltjes en rode bessen.

 

2. DE HALLOWEEN BROODDOOS

Maak een fruitsalade van druiven en mandarijn, ga voor pepernoten met een pompoensmaak, een Prince koek die je met een uitsteekvormpje omtovert tot een pompoen, een spookmarshmallow, boterham met confituur die je pimpt met een uitsteekvormpje in de vorm van een heksenketel, komkommer in de vorm van een bezemsteel, tomaten, een vampierappel en vingerworstjes.

 

3. DE BREUGELFESTIJN GEÏNSPIREERDE BROODDOOS

Hier ga je voor munt/druivenwater, een fruitsalade van gele pruim en bosbessen, pepernoten met appeltaartsmaak, enkele noten en eikelchocolaatjes, wat witte worst met appeltjes en rozijnen, rozijnentoastjes of rozijnenbrood en een Actimel.

  

4. DE HERFSTIGE BROODDOOS

Deze vraagt om frambozenwater, een notenmengeling met rozijntjes en een chocoladen uiltje, een fruitsalade van appeltjes en bosbessen en blaadjesboterhammen met beleg, radijsjes en rode bessen.

5. DE BLOEMETJES BROODDOOS

Hier heb je vooral uitsteekvormpjes in de vorm van bloemetjes nodig. Verder voorzie je braambessenwater, een fruitsalade van druiven en bloemenappels, een rozijnencake met  cashewnoten/pistachenoten, enkele sneetjes suikervrij bananenbrood, wat tomaten, basilicum, olijven en een komkommer/rozijn/wortelsalade in bloemvorm.

 

Terug naar blog