Cadeaus origineel inpakken – 5 maal DIY

Cadeaus origineel inpakken – 5 maal DIY

Cadeaus inpakken. Heb jij er ook zo een hekel aan? Puberende plakband met een eigen wil, washi-tape die je grijnzend aankijkt en dan beslist om zich scheef te gaan liggen of papier dat een ikzieerbeterverkreukelduit - dag heeft.

Vermoeiend … en het erge is dat er waarschijnlijk deze zomer allerlei feestjes – nu ze eindelijk weer mogen doorgaan – op de planning zullen staan. Feestjes die snakken naar een cadeautje. Sweet.

Maar he … wie niet slim is, moet sluw zijn. Dus ging ik, Vanessa van Nooitgedachtland.be, samen met Festiviti op zoek naar een plan.

En zo kwamen we bij 5 originele DIY-inpakmethoden die zorgen voor een bye, bye schaamte bij het afgeven van je diy papierinpakpogingen en welkom oh originele inpakmethoden waar monden van openvallen!

En weet je wat het beste is? Niemand zal doorhebben dat je inpaktalent van bij je geboorte aan de volgende in de rij werd geschonken. Just perfect!

HET MINI ESCAPE – BOX CADEAUTJE

Wat geef je aan een iemand die verzot is op raadsels en escape games? Een mini – escape box uiteraard.

Versier een houten kistje, met behulp van een lijmpistool, met wat achtergebleven rondellen en bouten, spuit het doosje volledig zilvergrijs voor een steampunkachtige look en draai 8 schroefogen in het doosje die je afsluit met een slotje.

Wil je het doosje open krijgen en het cadeautje dat er in zit er uit halen? Dan moet je eerst alle raadsels op de bijgevoegde kaartjes – die je van het net haalt - zien op te lossen. Zalig, niet?

Tip: ook een ideale inpakmethode om een escape room van Festiviti in te pakken als cadeautje! 

DE TEASER

Ken je iemand die soms het bloed van onder je nagels haalt? Dan verdient deze zonder twijfel dit payback time - cadeautje. Want dit is een originele inpakmethode waar je een beetje gek van wordt.

En toegegeven, je hebt er wat voorbereidingswerk aan, maar je zal zien … dit is het meer dan waard!

Koop 2 rollen vershoudfolie en een heleboel cadeautjes – die stevig genoeg zijn om niet onder het gewicht te gaan bezwijken – en rol alles op tot een bal, waarbij je stap voor stap een cadeautje of wat centen toevoegt aan de bal. Doe dit net zo lang tot alle cadeautjes en centjes opgebruikt zijn.

Pak tenslotte de gevulde bal met wat inpakpapier en wat strikken in. Zo lijkt het een normaal cadeautje.

Wil je het cadeautje inleiden? Overhandig dan aan het feestvarken – voor je het cadeautje afgeeft – een Malteser Teaser snoepreep zeggende dat dit een tip – teaser als in plager – is voor wat komen gaat.

DE JELLY BEANS VERPAKKING

Jelly Beans. De favoriet onder kinderen. Dus waarom er geen verpakking mee maken? Je blaast wat ballonnen op, voorziet sommige ballonnen van een centje of een giftbon, stopt alles in een doorschijnende zak – die je maakt van doorschijnend inpakpapier – en werkt af met een strikje en het Jelly Beans logo.

DE CRYPTEX

Bestaat je cadeautje uit een giftcard, centen of is het cadeautje van die grootte dat het in een cryptex past? Ga dan zonder twijfel voor de aankoop van een cryptex.

Maak het extra spannend door de toevoeging van vragenkaartjes. De antwoorden hiervan leiden de feestvierder naar de oplossing nodig om de cryptex open te krijgen. Super voor mensen die van raadsels houden!

 

DE LOLLY WRAPPING

Een giftbon of een geldcadeautje to remember? Dat kan met de lolly verpakking. Blaas een ballon op, plak er het logo van Chupa Chups op, verpak in doorschijnend papier en prop het geheel op een wit gespoten plastic buis.

Op zoek naar nog meer originele ideeën? Check onze andere blogs of volg Festiviti op Instagram! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar blog