Festiviti Community

4 ORIGINELE ACTIVITEITEN OM JE KIDS @ HOME TE ENTERTAINEN

4 ORIGINELE ACTIVITEITEN OM JE KIDS @ HOME TE ENTERTAINEN

De vakantie loopt stilaan op zijn eind. Dus langzamerhand ben je ook door al je mogelijkheden wat entertainment@home betreft, niet waar? 

Daarom vonden wij, Vanessa van www.nooitgedachtland.be en Festiviti, het belangrijk om je die laatste daagjes wat te helpen overbruggen. 

Zo kunnen jullie je kids toch nog van een laatste funinjectie voorzien opdat ze binnenkort glunderend en met blinkende oogjes kunnen starten aan een nieuw schooljaar.

Hieronder daarom 4 originele activiteiten om je kindjes thuis nog even bezig te houden. 

Graag gedaan, zeggen we dan!

1. ORGANISEER EEN SLEEPOVER (EN HUUR TENTJES OM DEZE OP TE FLEUREN)

Een leuke manier om je koter nog eens te verwennen voor de school opnieuw van start gaat, kan met het organiseren van een sleepover. Deze maak je uiteraard helemaal af door dit op te leuken met slaaptentjes. Tegenwoordig kan je deze overal vinden, maar wacht dacht je van tipi’s (indoor of outdoor) met bijhorende accessoires in allerlei thema’s? Dat klinkt nog specialer, nietwaar? En verdient je mini-mensje dat niet na zo een vreselijk jaar? Meer info: https://www.slaapfeestje.com/ 

 

2. MAAK APPELDONUTS 

Snij een appel in schijfjes, maak met een rond uitsteekvormpje in het midden een gaatje en beleg de ‘donut’ met allerlei toppings. Voor de eerste laag kies je uit choco, speculaaspasta, pindakaas, confituur of allerlei soorten yoghurt en wat de tweede laag betreft kan je gaan voor vers fruit, mini–marshmallows en allerlei soorten sprinklers. Bon appé(l)tit! 

3. ORGANISEER EEN BLINDPROEVERIJ

Wil je gaan voor dolle pret? Ga dan voor een blindproeverij waarbij je aan je geblinddoekte proefkonijnen – letterlijk – allerlei voedingsmiddelen voorschotelt waarvan zij moeten raden wat dit is. En? Ga jij voor een chipsproeverij waarbij ze de verschillende smaken moeten raden, een chocoladeproeverij of een gezonde proeverij? Alles is mogelijk!

4. BOUW EEN VERHALENGROT

Luisterverhalen. Zalig, niet? Alsof een stem je even meeneemt naar een parallel universum waar je een avontuur beleeft terwijl je wezenlijk nog gewoon in je living zit. Ongelooflijke power of the mind.

En het wordt al helemaal top als je deze verhaaltjes laat beluisteren in een speciaal gebouwde verhalengrot (lees: een totaal ingericht sprookjesachtig tafelkampje). 

Op zich niet zo moeilijk om te bouwen. Zo heb je immers enkel een opblaasbaar matras, veel dekens, kussens, enkele lichtslingers op batterijen, een draadloze speaker en een gsm nodig. En dan is het enkel luisteren en genieten geblazen!

En is dat allemaal nog niet voldoende, kan je de kindjes ook laten genieten van een escape room van Festiviti! Bekijk alle mogelijkheden hier: https://festiviti.eu/pages/festiviti-escape-rooms

Een leuke schoolstart gewenst!Terug naar blog